Δημιουργία Περιεχομένου – Συγγραφή περιεχομένου

Δημιουργία Περιεχομένου – Συγγραφή περιεχομένου

Η δημιουργία περιεχόμενου στο διαδίκτυο είναι το A και το Ω. Δεν είναι τυχαίο που η Google χρησιμοποιεί την φράση Content is King (το περιεχόμενο είναι βασιλιάς). 

Για να καταφέρετε να ανεβείτε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, να πρωταγωνιστήσετε στα Social Media και να έχετε σταθερή υψηλή επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας χρειάζεστε πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο. Σε τι είδους ποιοτικό περιεχόμενο αναφερόμαστε; Eννοούμε γλαφυρά, αναλυτικά κείμενα και άρθρα, βίντεο και animation που τραβούν την προσοχή του κοινού, infographics που προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες, εικόνες και άλλα.

Στην MrPcDoctor έχουμε μεγάλη εμπειρία στην δημιουργία περιεχομένου με dedicated team από επαγγελματίες που εξειδικεύονται ο καθένας σε διαφορετικό τύπο περιεχομένου. Επαγγελματίες κειμενογράφοι και δημοσιογράφοι της Ένωσης Συντακτών συγγράφουν τα κείμενα που χρειάζεστε, digital designer δημιουργούν τα βίντεο και τα animation και γραφίστες επιμελούνται εικόνες και γραφιστικά. Έτσι, γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό και θα βοηθήσει την ιστοσελίδα σας να αποδώσει στο διαδίκτυο και εσάς ή την εταιρία σας να ξεχωρίσει.

Τι είναι το content marketing;

Το πλούσιο και σωστά δομημένο περιεχόμενο αποτελεί βασικό ατού για κάθε ιστοσελίδα και είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την αξιολόγησή της από τη μηχανή αναζήτησης της Google.

H MrPcDoctor διαθέτει ειδικούς συντάκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία, οι οποίοι αναλαμβάνουν να συγγράψουν το περιεχόμενό της ιστοσελίδας σας γρήγορα, με έγκυρο πρωτογενές υλικό, χωρίς την απώλεια χρόνου εκ μέρους σας. Μη ξεχνάτε ότι το κατάλληλο περιεχόμενο παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο διαδίκτυο για να μπορέσει να αποδώσει μια ιστοσελίδα. Δεν αρκούν μόνο οι όμορφες εικόνες, τα εντυπωσιακά video, τα animation και τα γραφικά.

Οι χρήστες του διαδικτύου αναζητούν πληροφορίες, το οποίο σημαίνει: 

1. Για να βρουν την ιστοσελίδα σας πρέπει να εμπεριέχει τις πληροφορίες που αναζητούν. 

2. Όταν βρουν τις πληροφορίες στο site σας, πρέπει να είναι σαφείς, καλοδιατυπωμένες και να πείθουν τον επισκέπτη – αναγνώστη μετατρέποντάς τον σε πελάτη. 

3. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα e-shop αφού οι υψηλής ποιότητας εικόνες αλλά και οι ξεκάθαρες, αναλυτικές και πειστικές περιγραφές σε κάθε προϊόν αλλά και σε κάθε κατηγορία προϊόντων αποτελούν καθοριστικό παράγοντα και για αποδοτικό SEO και για να πεισθεί ο επισκέπτης – πελάτης. 

Αυτό σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές σελίδες για την εταιρία, τις υπηρεσίες που προσφέρει ή τα προϊόντα της, άρθρα σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα, ειδήσεις που αφορούν τον κλάδο ή την εταιρία και προτάσεις για ειδικά ενδιαφέροντα.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να διαφέρει από τις υπόλοιπες του ανταγωνισμού. Η ύπαρξη κατάλληλου και ποιοτικού περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας έχει στόχο να την καταστήσει ισχυρότερη στην αξιολόγηση της Google και να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερο SEO. Συμβάλλει επίσης, στο να σταλεί μήνυμα στο υποσυνείδητο των επισκεπτών – δυνητικών πελατών με αποτέλεσμα να σας κατατάσσουν στην κορυφή του επαγγελματικού αντικειμένου σας και να αξιολογούνται θετικά η ποιότητα των γνώσεων, των υπηρεσιών και της ενημέρωσής σας. Με λίγα λόγια το content marketing εστιάζει στη δημιουργία και διανομή ενδιαφέροντος – κατάλληλου περιεχομένου, με στόχο τόσο την προσέλκυση του επιθυμητού κοινού όσο και την μετατροπή του σε πελάτες ή συνεργάτες που έχουν πεισθεί για το κύρος σας και την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Για να επιτευχθεί αυτό δεν αρκεί μόνο η δημιουργία αρχικού ποιοτικού περιεχομένου. Πρόκειται για διαρκή επαναλαμβανόμενη διαδικασία, με εμπλουτισμό με νέα κείμενα, ικανά να σας αναδεικνύουν σε leader στον τομέα σας και να σας βοηθούν να βρεθείτε και να διατηρηθείτε στον κορυφή του ανταγωνισμού.

Πως θα δημιουργηθεί ποιοτικό περιεχόμενο;

Το αποτελεσματικό content marketing απαιτεί τη δημιουργία πλούσιου και κατάλληλου περιεχομένου. Για την επιτυχία χρειάζονται οι ακόλουθες γνώσεις:

  1. Των άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας (εταιρία, οργανισμός, φορέας, επαγγελματίας κλπ.). 
  2. Του ανταγωνισμού. 
  3. Των αναζητήσεων και αναγκών του κοινού – δυνητικών πελατών. 

Των δεδομένων που αφορούν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα ή τις δράσεις. Και φυσικά ικανότητες συγγραφής των κειμένων σε γλώσσα σαφή, κατανοητή, πειστική και με δομή που να υποστηρίζει σωστά τις ανάγκες SEO, ξεχωριστά για κάθε λέξη ή φράση – στόχο. Περιεχόμενο δεν είναι μόνο τα κείμενα. Αυτά πρέπει να συνοδεύονται από κατάλληλα επιλεγμένες φωτογραφίες, video ή videoclip, γραφικά, animation, infographics, banners και ότι άλλο απαιτηθεί για να εμπλουτίζεται ο ιστότοπος και κατ’ επέκταση να εντυπωσιάζει και να πείθει τον αναγνώστη. Οι συντάκτες της MrPcDoctor έχουν την εμπειρία και τη γνώση αφενός να διαρθρώσουν τη δομή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας, αφετέρου σε αγαστή συνεργασία μαζί σας να συντάξουν τα κείμενα της ιστοσελίδας ή να επιμεληθούν δικά σας κείμενα ώστε να είναι γλαφυρά, κατανοητά, άρτια επιστημονικά και αποδοτικά στις μηχανές αναζήτησης. Συζητούν μαζί σας το περιεχόμενο και τους στόχους σας, τα πλεονεκτήματα της επιχείρησής σας και επιμελούνται ή συγγράφουν τα κείμενα. Στη συνέχεια, σας τα αποστέλλουν για έλεγχο και το site σας είναι έτοιμο και πλήρες! 

Πόσο πιο απλά;

Στόχος του content marketing

Κύριος στόχος του content marketing, και πιο συγκεκριμένα της δημιουργίας ποιοτικών κειμένων εμπλουτισμένων με multimedia υλικό, είναι να απευθυνθεί ποικιλοτρόπως σε δυνητικούς πελάτες, να λειτουργήσει διαδραστικά μαζί τους, να τους προσελκύσει στην ιστοσελίδα και εκεί, να τους πείσει και να τους μετατρέψει σε πελάτες.
Στη συνέχεια, να φροντίσει να μένουν ικανοποιημένοι και σίγουροι ότι έκαναν την πιο ορθή επιλογή.
Έτσι, θα παραμένουν πελάτες, θα επανέρχονται και θα σας συστήνουν με θέρμη σε τρίτους έχοντας γίνει οι καλύτεροι διαφημιστές σας.

Το πλούσιο και σωστά δομημένο περιεχόμενο αποτελεί βασικό προτέρημα για κάθε ιστοσελίδα και είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την αξιολόγησή της από τη μηχανή αναζήτησης της Google.
Δεν αρκεί όμως μόνο η δημιουργία αρχικού ποιοτικού περιεχομένου. Πρόκειται για διαρκή επαναλαμβανόμενη διαδικασία, με εμπλουτισμό με νέα κείμενα, ικανά να σας αναδεικνύουν σε leader στον τομέα σας και να σας βοηθούν να βρεθείτε και να διατηρηθείτε στον κορυφή του ανταγωνισμού.

Η ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων της MrPcDoctor, μέλη της Ένωσης Συντακτών, με τεράστια δημοσιογραφική εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένων SEO κειμενογράφων μπορεί να αναλάβει για εσάς:

  1. Τη σύνταξη και την επιμέλεια κειμένων για το site σας.
  2. Τη δημιουργική επιμέλεια της ιστοσελίδας σας.
  3. Τη δημοσιογραφική υποστήριξη μιας ιστοσελίδας με παραγωγή νέου επίκαιρου υλικού όταν απαιτείται.

Και βέβαια μετά τη δημιουργία περιεχομένου και την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας σημασία έχει και η διανομή του. Τα social media όπως το YouTube, το Facebook, το Instagram, το pinterest είναι ιδανικά ως Μέσα προώθησης. Και αν το υλικό σας έχει ενδιαφέρον και για ευρύτερο κοινό και περιλαμβάνει είδηση, τότε είναι καλό να διανεμηθεί και ως δελτίο τύπου στα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Υπηρεσίες Δημιουργίας Περιεχομένου που Προσφέρουμε:

1. Συγγραφή κειμένων και άρθρων από επαγγελματίες κειμενογράφους και δημοσιογραφική ομάδα.

2. Δημιουργία βίντεο από πλάνα που μας παρέχει ο πελάτης ή δημιουργία video animation από digital designer ή μίξη των δύο.

3. Δημιουργία infographics και γραφιστικών εικόνων από γραφίστα.