Συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης – Access Control
Ο Έλεγχος Πρόσβασης αποτελεί την βασικότερη μέθοδο προστασίας των χώρων ενός κτηρίου, συγκροτήματος, αιθουσών ή κατοικιών.
Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης είναι ηλεκτρονικές συσκευές, σχεδιασμένες ώστε να επιτρέπουν ανέπαφα την είσοδο μόνο σε άτομα που διαθέτουν το σωστό “κλειδί” (π.χ. κωδικό, κάρτα, βιομετρικά χαρακτηριστικά, αριθμό πινακίδας αυτοκινήτου).
Αυτόνομα Access Control
Τα αυτόνομα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (access control) έχουν ιδανική εφαρμογή κι άψογη λειτουργικότητα σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους.
Η πρόσβαση στον προστατευόμενο χώρο επιτυγχάνεται με τη χρήση κωδικού (πληκτρολόγιο) ή με τη χρήση καρτών εγγύτητας (proximity).
Δικτυακά Access Control
Συστήματα Βιομετρικής Τεχνολογίας
Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης (Access Control), τα οποία χρησιμοποιούν βιομετρικά χαρακτηριστικά για την επικύρωση ταυτότητας, όπως η αναγνώριση προσώπου, τα δακτυλικά αποτυπώματα κι η αναγνώριση της φωνής, γίνονται όλο και πιο αξιόπιστα, οικονομικά προσιτά κι ευρέως διαδεδομένα.
- Η βιομετρική τεχνολογία σε σύγκριση με τις πιο συμβατικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας (όπως τα προσωπικά δελτία ταυτότητας, οι μαγνητικές κάρτες, τα κλειδιά ή οι κωδικοί πρόσβασης) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα μεμονωμένο άτομο και ως εκ τούτου δεν παραβιάζεται μέσω κλοπής ή απώλειας.
- Τα σύγχρονα συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης είναι εύχρηστα διευκολύνοντας το χρήστη στη διαχείριση των αποτελεσμάτων τους και ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.
- Ο χρήστης δε χρειάζεται να αποστηθίσει κωδικούς.
- Τα αποτελέσματα ενός τέτοιου συστήματος δεν μπορούν να διαμοιραστούν σε άλλο πρόσωπο.
- Για μεγαλύτερη αξιοπιστία κι ασφάλεια, είναι δυνατή η συνδυαστική χρήση ενός ή και περισσότερων βιομετρικών τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα η αναγνώριση προσώπου και φωνής.
Ωρομέτρηση Προσωπικού
Πλεονεκτήματα
Επιλέγοντας ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης (access control) για την ωρομέτρηση προσωπικού της επιχείρησή σας απολαμβάνετε:
- Απομακρυσμένη διαχείριση κι έλεγχο, μέσω δικτυακής πρόσβασης.
- Τοπική κι απομακρυσμένη καταγραφή κινήσεων.
- Πλήρης καταγραφή κινήσεων σε προστατευμένο αρχείο.
- Οριοθέτηση ζωνών κι ωραρίου ελεγχόμενης πρόσβασης εντός της επιχείρησής σας.
- Καταγραφή προσέλευσης κι αποχώρησης ανθρώπινου δυναμικού από τον χώρο εργασίας.
- Υπολογισμός του ακριβή χρόνου εργασίας κάθε εργαζομένου.
- Δυνατότητα αναφοράς κατάστασης εργαζομένων σε πραγματικό χρόνο (άδειες, ασθένειες, επαγγελματικά ταξίδια). Εξαγωγή σχετικού αρχείου για εισαγωγή δεδομένων στο πρόγραμμα μισθοδοσίας.
- Δυνατότητα εξαγωγής και εκτύπωσης όλων των αναφορών σε Microsoft excel αρχείο.
- Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.
- Ύψιστη Ασφάλεια.
- Χαμηλό Κόστος Αγοράς.
Μέθοδοι Ταυτοποίησης
1. Κάρτες εγγύτητας (proximity).
2. Κωδικός πρόσβασης (Pin).
3. Tags.
4. Βιομετρικά Χαρακτηριστικά.
(Δαχτυλικό Αποτύπωμα, Αναγνώριση Προσώπου/Φωνής).
5. Τηλεχειριστήριο (Remote Control).
Ηλεκτρομαγνητική Κλειδαριά & Έλεγχος Πρόσβασης (Access Control)
Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές ασφαλείας ως σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε όσους διαθέτουν το σωστό “κλειδί”.
Επίσης παρέχουν εναλλακτικές μεθόδους πρόσβασης όπως κωδικό, δαχτυλικό αποτύπωμα, τηλεχειριστήριο, κάρτα εγγύτητας κ.α.
Η τοποθέτηση της ηλεκτρομαγνητικής κλειδαριάς γίνεται στο εσωτερικό της πόρτας και μπορεί να εφαρμοστεί σε παντός τύπου πόρτα (π.χ. ξύλινη, γυάλινη, αλουμινίου, βαρέως τύπου)
Η πρόσβαση, ο έλεγχος των επισκεπτών στον χώρο μας κι η ανάκληση των δικαιωμάτων πρόσβασης, πραγματοποιούνται ταχύτατα, απλά κι απομακρυσμένα με την ταυτόχρονη χρήση συστημάτων θυροτηλεόρασης ή καμερών ασφαλείας (cctv) ως επιπρόσθετες δικλείδες ασφαλείας.
Αυτού του είδους οι δικλείδες ασφαλείας έχουν ως αποτέλεσμα την δυνατότητα οπτικής επαφής με τον επισκέπτη μας, προτού του επιτρέψουμε την πρόσβαση στον χώρο μας!
1. 24ωρο Αυτόματο Κλείδωμα.
Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια καθώς η πόρτα παραμένει κλειδωμένη 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες τον χρόνο.
2. Δικαιώματα Πρόσβασης.
Δικαίωμα Πρόσβασης έχουν μόνο όσοι διαθέτουν το σωστό “κλειδί” (όπως κωδικό, κάρτα, tag).
Τα δικαιώματα πρόσβασης είναι δυνατόν να ανακληθούν άμεσα και χωρίς κόστος υλικών σε περιπτώσεις αλλαγής ενοικιαστή, συχνών επισκεπτών μέσω βραχύχρονης μίσθωσης, ανεπιθύμητων επισκεπτών ή προσωπικού που δεν εργάζεται πλέον στην επιχείρησή μας.
3. Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης.
Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (όπως για παράδειγμα σεισμός, πυρκαγιά) η πόρτα ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού, σε αντίθεση με την περίπτωση που πρέπει να ξεκλειδώσουμε την κλειδαριά χειροκίνητα, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο!
4. Κόστος Συντήρησης.
Ένα ψηφιακό σύστημα αυτόματου κλειδώματος πόρτας είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχει χαμηλά κόστη συντήρησης κι ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος.
5. Απαραβίαστη Κλειδαριά.
Ένα ψηφιακό σύστημα αυτόματου κλειδώματος με μέγιστη δύναμη συγκράτησης 1000kg, το καθιστά απαραβίαστο & εγγυάται τον απόλυτο έλεγχο της πρόσβασης στον χώρο μας.
Καθώς τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά της πόρτας, αποτρέπει τον διαρρήκτη με εμπειρία στις παραβιάσεις συμβατικών κλειδαριών να δράσει.
6. Συμβατική Κλειδαριά VS Ηλεκτρομαγνητική Κλειδαριά.
Απαλλάσσεστε οριστικά από την αντικατάσταση κλειδαριάς ασφαλείας, που απαιτείται είτε σε περίπτωση παραβίασης είτε κατά κανόνα κάθε 2 χρόνια.
Μηδενικό κόστος αναπαραγωγής κλειδιών, καθώς η πρόσβαση επιτυγχάνεται με κωδικό, κάρτα εγγύτητας ή tag.
Ηλεκτρικοί Πύροι (Ηλεκτροπύροι)
Ο ηλεκτρικός πύρος αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για το 24ωρο αυτόματο κλείδωμα της κεντρικής εισόδου, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.
Οι ηλεκτροπύροι λειτουργούν άψογα σ’ ένα ενιαίο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης (Access Control) , αφού τοποθετηθούν πληκτρολόγια ή καρταναγνώστες (στην εξωτερική πλευρά) και button (στην εσωτερική πλευρά).
Ένα σύστημα ηλεκτροπύρου αποτελείται από τον ηλεκτρικό πύρο (χωνευτός ηλεκτροπύρος ή ηλεκτροπύρος επίτοιχης τοποθέτησης) και το αντίκρισμά του (κυπρί). Τα συστήματα ηλεκτροπύρων, τα οποία συναντάμε στην αγορά, διακρίνονται βάσει της λειτουργίας τους.
1. Λειτουργία Fail Safe.
- Όταν η συσκευή δεν ρευματοδοτείται ή ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο ηλεκτροπύρος ξεκλειδώνει κι η πόρτα μένει ανοιχτή.
- Όταν η συσκευή ρευματοδοτείται, ο ηλεκτροπύρος είναι κλειδωμένος κι η πόρτα παραμένει κλειστή.
2. Λειτουργία Fail Secure.
- Όταν η συσκευή δεν ρευματοδοτείται ή ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο ηλεκτροπύρος είναι κλειδωμένος κι η πόρτα κλειστή.
- Όταν η συσκευή ρευματοδοτείται, ο ηλεκτροπύρος ξεκλειδώνει και η πόρτα παραμένει ανοιχτή.