Προώθηση Ιστοσελίδων SEO

Προώθηση Ιστοσελίδων SEO

Προώθηση ιστοσελίδων με SEO (Search Engine Optimization) είναι το σύνολο των εργασιών που πραγματοποιούμε σε μια ιστοσελίδα ή ένα eshop με σκοπό να αξιολογείται θετικά από την Google να το κάνουμε “να ανέβει” όσο πιο ψηλά γίνεται στις μηχανές αναζήτησης (όπως Google, Bing, Yahoo), ώστε να το βρίσκουν πιο εύκολα και πιο πολλοί χρήστες του διαδικτύου που αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρει ή πληροφορίες που περιέχει ή επαγγελματία ή επιχείρηση συγκεκριμένης κατηγορίας σε συγκεκριμένη περιοχή.

Με τις εργασίες βελτιστοποίησης SEO διασφαλίζετε ότι η ιστοσελίδα σας θα έχει σταθερά υψηλή επισκεψιμότητα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε διαρκώς για διαφημίσεις στo Google ή στα Social Media ή να βασίζεστε σε πελατεία από τρίτες πλατφόρμες και πηγές. Εξασφαλίζετε δηλαδή ανέξοδη προβολή και επισκεψιμότητα για την ιστοσελίδα ή το eshop σας. 

Η προώθηση ιστοσελίδων SEO δεν είναι μόνο τα “keywords” όπως νομίζουν πολλοί. Αυτό ίσχυε πριν αρκετά χρόνια, αλλά σήμερα δεν αρκεί για πάει την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα του Google. O ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος για αυτό και υπάρχουν 200 διαφορετικοί παράγοντες που συντελούν (άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο) στη τελική θέση που θα βρεθεί η ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης. Γιατί τόσα τα κριτήρια με τα οποία ο αλγόριθμος του Google αξιολογεί τους δικτυακούς τόπους στο παγκόσμιο web περιβάλλον.

Στην MrPcDoctor έχουμε πολυετή εμπειρία στην προώθηση ιστοσελίδων με SEO και έχουμε “ανεβάσει” πάρα πολλές ιστοσελίδες στις πρώτες θέσεις τις Google σε στοχευμένες και διαφορετικές λέξεις και φράσεις – κλειδιά. Δίνουμε προσοχή σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες εργασιών SEO που “ανεβάζουν” ψηλά την ιστοσελίδα σας και επιμελούμαστε ξεχωριστά κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας.

Βασικές Κατηγορίες Βελτιστοποίησης SEO:

1. Οn-Page SEO.

To On-Page SEO αποτελεί πολύ σημαντική κατηγορία, καθώς έχει να κάνει με τις βελτιστοποιήσεις που γίνονται στο περιεχόμενο της κάθε σελίδας, στα metadata και στα structured data, στις εικόνες της σελίδας, στο πόσο καλά διασυνδέεται κάθε σελίδα του site σας με τις υπόλοιπες και πολλά άλλα. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε από αυτήν την κατηγορία είναι ότι δεν γίνεται (σχεδόν) κανένα website να βγει ψηλά στη Google χωρίς πλούσιο περιεχόμενο με τα σωστά keywords, title, description, Htags.

2. Technical SEO.

Το “τεχνικό” SEO είναι η κατηγορία που καταπιάνεται με βελτιστοποιήσεις στον κώδικα (CSS, Javascript), βελτιστοποιήσεις που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα της ιστοσελίδας, με το πόσο ασφαλής θεωρείται από τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και βελτιστοποιήσεις ειδικά για την εμφάνιση σε κινητά. Το technical SEO είναι εξίσου σημαντικό με το On-Page SEO για να βγει μια ιστοσελίδα ψηλά, αλλά συχνά αμελείται από πελάτες και εταιρίες.

3. Local SEO.

To local SEO είναι όλες οι βελτιστοποιήσεις που γίνονται με σκοπό να προωθηθεί η ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα της Google στην πόλη ή στην περιοχή σας, στις φράσεις και λέξεις που αντιστοιχούν στο περιεχόμενό της. Δηλαδή, όταν κάποιος ψάχνει “κομμωτήριο κοντά μου” ή “κομμωτήριο Μαρούσι” να βγάλει την δική σας επιχείρηση στα πρώτα αποτελέσματα. Ή αν αναζητήσει “πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη”. Χρειάζονται συγκεκριμένες λεπτομερείς και πολύπλοκες εργασίες στην ιστοσελίδα, στο Google My Business και στα social media για να το πετύχουμε αυτό.

4. Off-Page SEO.

Το Off-Page SEO είναι οι εργασίες που γίνονται εκτός της ιστοσελίδας και βελτιώνουν την “αξία” και το κύρος της και κατά συνέπεια και την θέση της στις μηχανές αναζήτησης. Σημαντικοί παράγοντες αποτελούν τα social media, οι αναφορές του brand σας σε άλλα site και τα backlinks. Τα backlinks αποτελούν του συνδέσμους της ιστοσελίδας μας που βρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες και web portals. Τα backlinks αποτελούν μέχρι και σήμερα έναν σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης από τις μηχανές αναζήτησης, ωστόσο δεν μετράει τόσο ο αριθμός των backlinks όσο η ποιότητα αυτών. Δηλαδή να προέρχονται από ιστοσελίδες κύρους. Για αυτό στην MrPcDoctor θεωρούμε ότι τα backlinks πρέπει να χτίζονται οργανικά μέσα από το πλούσιο και χρήσιμο περιεχόμενο και όχι να εξαγοράζονται.

Yπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων SEO που προσφέρουμε:

1. Εργασίες Προώθησης SEO μαζί με κατασκευή νέας ιστοσελίδας.

H μέθοδος μας

Όταν αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε μια νέα ιστοσελίδα προσφέρουμε στους πελάτες μας και την δυνατότητα πακέτου εργασιών προώθησης SEO. Αν ο πελάτης το επιλέξει, πληρώνει εφάπαξ το ολοκληρωμένο πακέτο εργασιών SEO, μια φορά μαζί με την κατασκευή της ιστοσελίδας

  • Στην συνέχεια εμείς αρχίζουμε την κατασκευή της ιστοσελίδας με ιδιαίτερη έμφαση στο να βελτιώσουμε τα τεχνικά κομμάτια που είναι σημαντικά για το SEO (technical SEO).
  • Όταν ο πελάτης μας δώσει τo περιεχόμενο ή αν το συγγράψουμε εμείς, ξεκινάμε έρευνα με ειδικά εργαλεία ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις κλειδιά που θα τα βελτιώσουν.
  • Kάνουμε όλες τις απαραίτητές εργασίες On-Page SEO (metadata, URL, εικόνες, headings, internal linking και πολλά άλλα) και φροντίζουμε οι σωστές φράσεις να είναι σωστά ενταγμένες στα κείμενα.
  • Συνδέουμε με Google My Business και κάνουμε βελτιστοποιήσεις για Local SEO.
  • Στο τέλος κάνουμε έναν γενικό έλεγχο για να διασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούν ρολόι στην ιστοσελίδα και δεν έχει ξεχαστεί κάποια βελτιστοποίηση.
  • Tο SEO είναι έτοιμο! Τώρα ο πελάτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει 4-6 μήνες ώστε η Google να το ανεβάσει ψηλά. Παράλληλα θα πρέπει να το εμπλουτίζει ο ίδιος (αφού τον εκπαιδεύσουμε) με νέο περιεχόμενο όσο πιο συχνά μπορεί (ή εμείς, αν μας το αναθέσει).

2. Εργασίες Προώθησης SEO σε υπάρχουσα ιστοσελίδα.

H μέθοδος μας

Εάν ο πελάτης έχει website αλλά δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του οργανικά (δηλαδή στο Google) η MrPcDoctor αναλαμβάνει:

  • Να κάνει έλεγχο με ειδικά εργαλεία SEO ώστε να βρει τεχνικά προβλήματα αλλά και προβλήματα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας.
  • Nα δημιουργήσει ειδικό report με όλα τα προβλήματα και τα errors που επηρεάζουν αρνητικά στο SEO.
  • Μετά από συνεννόηση με τον πελάτη, να κάνει όλες τις βελτιστοποιήσεις στην ιστοσελίδα ή να δώσει τις βελτιστοποιήσεις σε μορφή αρχείων ώστε να γίνουν από τους developers που την έχουν αναλάβει.

3. Έλεγχος SEO (SEO Audit) σε υπάρχουσα ιστοσελίδα.

H μέθοδος μας

Eάν έχετε ήδη ιστοσελίδα και θέλετε απλά να μάθετε την απόδοση της στις μηχανές αναζήτησης αλλά και τυχόν προβλήματα που την επηρεάζουν, η MrPcDoctor αναλαμβάνει:

  • Να πραγματοποιήσει έλεγχο με ειδικά εργαλεία SEO ώστε να μετρήσει την απόδοση και να βρει προβλήματα και errors.
  • Να δημιουργήσει και να σας παραδώσει ειδικό report με όλα τα προβλήματα καταγεγραμμένα και ταξινομημένα ανά κατηγορία.